Kesärenkaat netistä kotiovelle

Nyt on jo kiire kesärenkaiden hankkimisessa, kun kyllähän tuo alkaa olla jo aika vaihtaa ne renkaat. Nyt on huhtikuun puoliväli jo, mutta toisaalta esimerkiksi ens yöksi oli tälle uumoiltu yli kymmenen asteen pakkasia! Vaikka etelässä olisikin jo kesä, niin ei täällä Oulun liepeillä ole vielä kiire kesärenkaiden vaihtoon, varsinkin jos lähtee aamulla aikasin töihin!

Ei ole muutenkaan mitään järkeä pitää kiirettä niiden renkaiden kanssa. Mieluummin kulutan niitä vähän liikaa, kun otan riskitilanteita ajamalla kesärenkailla liukkaalla! Esimerkiksi viime viikonloppuna kävin Kajaanissa. Mennessä sanoi lunta! Ei siis ole mitään kiirettä vielä!

kesarenkaita-vaihdetaan-jo-autonrenkaat

Tänä vuonna ajattelin tilata kesärenkaat netistä. GoodYearin laaturenkaat, ei onneksi vanteita tartte nyt, kun ostin ne viime vuonna. Kun selailin rengaskauppoja Autonrenkaat.net sivustolta, niin huomasin, että siellä on oikeasti aivan suurin osa noista kaupoista ulkomaisia! Siis ruotsalaisia pääasiassa, mutta oli siellä joku saksalainenkin kauppa. Hassua, että ruotsalaiset on tässäkin päässy meidän edelle: niillä on niin hyvät verkkokaupat, ja ne hoksaa miten verkossa kannattaa markkinoida, niin ne on lyöny jo ykköseksi rengaskaupoissa, ennen kuin suomalaiset edes ehtivät leikkiin mukaan!

Yksi suomalainen kauppa siellä ainakin oli, tuo Kesärengas.fi verkkokauppa, josta nyt olen katsellut noita renkaita ja laitan tilauksen tänään menemään. Siellä on ilmainen kotiinkuljetus, siis kotiovelle asti, kun tilaan koko sarjan noita renkaita. Mun ei tartte sit enää niitä mihinkään raahata kotoa, kun täällä on kyllä vaihtajia, kunhan saa hommattua ne renkaat tänne.

Olihan siellä puolet halvenmpia kiinalaisrenkaita muuta ku ois ottanut! Mutta oikeesti, tässä asiassa en uskalla säästää! Vaikka kaikessa muussa säästäisin niin en tässä! Jos vaikka ne halvat kiinalaiset lähtee puolet helpommin vesiliirtoon märällä kelillä tai pito on huonompi ja jarrutusmatka pidempi, niin oikeesti ei uskalla! Ja oon mää lukenu sellastakin, että monessa halvassa renkaassa on suurempi vierintävastus, jolloin ne tietysti vie enemmän polttoainetta kuin laaturenkaat. Ainakin osa säästöstä menee siis kankkulan kaivoon, kun ne halppikset vie koko ajan enemmän polttoainetta…

Kun teen tänään tilauksen niin niiden renkaiden pitäis olla ens viikon puolivälissä täällä. Ainakin noiden toimitusaikojen mukaan. Ihan tavisrenkaat ne on joten löytyy varastosta. Aika nopeaa mun mielestä! Jos sitten seuraavana viikonloppuna vaihtais ne alle niin ois ihan jees! Mulla todellakin menis tämä aika sen harkitsemiseen, että millon ois aikaa lähteä rengaskaupoille…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *